30 Aralık 2014 Salı

Bobbi Brown/Maybelline mat krem far/göz bazı(mac dupes)

merhabalar,bugün size yaklaşık 3 aydır kullandığım Bobbi Brown krem far/baz Bone rengiyle Maybelline'in bir aydır kullandığım ve Mac soft ochre krem farına dupe(muadil) gösterilen Just Beige rengini yorumlayacağım.
just beige and bone
Mac soft ochre hiç kullanmadım ama ten rengime yakın baz olarak kullanabileceğim bir krem far ararken karşıma çıkan Maybelline Just Beige yabancı bloggerlar tarafından tam bir muadil olarak gösterilmiş.Tabi ki color tattoo'ların çok az rengi ülkemize geldiği gibi bu mat seri hiç gelmedi,bu yüzden e-bay'den almam gerekti.Ama pişman olmadım açıkçası.
Sürümü kolay fakat çabuk sabitleniyor o yüzden çabuk dağıtmak gerekiyor.Bobbi Brown Bone ise tam olarak adı gibi kemik rengi.Çok yumuşak ancak Maybelline kadar hızlı olmasa da bu da çabuk sabitleniyor ve pudralı bir kıvama dönüşüyor ve bütün gün yerinden kımıldamıyor.
İkiside kalıcı,çabuk sabitleniyor ve kesinlikle birikme, çizgilenme yapmıyor.ancak Bone kalıcılıkta aşmış durumda waterproof makyaj temizleyicisiyle ancak çıkıyor.Şişede bone daha yumuşakken,sürüldükten sonra bone biraz daha kuru bir kıvam alıyor.Yani yağlı göz kapaklarından şikayetçi olanlar için Bobbi Brown Bone kesin çözüm olacaktır.
Göz bölgesindeki karanlık vedamarlı görünüm içinse Maybelline Just Beige tavsiyemdir. Sanırım e-bay'den bulabilirsiniz.Sonuç Bobbi'ciğim her zamanki gibi benim gönlümde galip :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar